Wednesday, September 13, 2023

KEMBARA 4 TAHUN ADIL HILMI KE MESIR

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ini. Saya menghargai perkongsian pendapat dan cerita di sini.


Anakanda kelima kami, Adil Hilmi akan meneruskan pengajian dalam bidang Usuluddin di Universiti Al-Azhar Mesir pada 17 September ini. Kami mesra memanggilnya Abangcik, kerana dia anak lelaki yang paling bongsu.  

Dalam keputusan SPM 2021, Abangcik dapat keputusan yang baik dan cenderung dalam bidang agama. Abangcik mohon masuk SABK Al Mizan Manong, untuk mengambil Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM), walaupun mendapat tawaran ke Akademi Islam Universiti Malaya, Kuala Lumpur.

Sebaik keputusan STAM 2022 diumumkan, kami bersyukur kerana  Abangcik dapat keputusan yang cemerlang dan membuka peluang yang cerah kepadanya berkelana di Timur Tengah. Dia memang sudah lama bertekad meneruskan pengajian ke Mesir demi menimba ilmu. 

Alhamdulillah syukur, terima kasih kepada pengetua dan guru guru SABK MIA (abangcik di sana sejak tingkatan  hingga tingkatan 5) dan SABK Al-Mizan (STAM), jemaah surau Nur Al-Hidayah (tempat Abangcik menjadi imam solat fardhu) serta saudara mara, kenalan dan jiran tetangga sekitar Batu 10 Lekir yang mendoakan dan memberi kepercayaan, ada juga ang memberi sumbangan kepada abangcik.  

No comments:

Post a Comment

Jejak yang ditinggalkan

KEMBARA 4 TAHUN ADIL HILMI KE MESIR

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ini. Saya menghargai perkongsian pendapat dan cerita di sini. Anakanda kelima kami, Adil Hilmi aka...