Thursday, January 22, 2009

Sukan Merentas Desa

Terima kasih kerana sudi melayari blog saya. Saya alu-alukan perkongsian cerita dan ilmu di blog ini.

Pada minggu lalu, SMKBS mengadakan sukan merentas desa sebagai program pemanas badan sebelum sukan pada Februari nanti.

Seperti sebelumnya, aku dan beberapa orang rakan ditugaskan dalam skuad ronda. Dengan motor kapcai arwah ayah, aku mengemudi motor Honda keluaran 1977 itu di sekeliling trek sepanjang 6.7 km.

Kawasan laluan merentas desa termasuklahlah di ladang sawit, kawasan kampung dan taman perumahan.

Penyertaan pelajar menggalakkan. Begitu juga dengan kerjasama guru-guru praktikum dari UPSI yang turut bertindak sebagai petugas kecemasan dan penjaga 'check point'.

Terima kasih semua.

4 comments:

  1. anak maksu masuk lagik, wakil sekolah. seronot rasa di hati, maksu ni lembik masa sekolah, anak plaks ada bakat... :)

    ReplyDelete
  2. best oo..masa slim dulu pernah dapat no 3 ha...jgn main2.

    haha

    skang ni jogging pun kena bawak tong oksigen..hehe

    ReplyDelete
  3. tengah duk fikir.... tahun ni nak turun trek semula ke dak ni....

    tapi bila teringat 'politik' dunia kejurulatihan.... emmmm rasa lemas dah aku..... lagi pun menteri sukan dah tukar org lain kan.... elaun aku pun dah kena potong.... hehehe

    ReplyDelete
  4. merentas desa bagus untuk kesihatan.. salam jumaat abang izzuddin ittewww..

    ReplyDelete

Jejak yang ditinggalkan