Wednesday, April 27, 2016

KEMBALI MENYERTAI JMFR 2016

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ini. Saya menghargai perkongsian pendapat dan cerita di sini.

Akhir tahun  2015, saya dan anak lelaki saya, Afif membuat keputusan untuk menyertai JanaManjung Fun Ride (JFMR). Daripada promo JMFR di media sosial,   jaraknya 130 km, meliputi laluan yang bermula di Teluk Rubiah dan merentasi Air  Tawar, pekan Parit di Perak Tengah ke Beruas dan balik ke Manjung.   Sudah  tentulah jarak tersebut mencabar fizikal dan mental peserta. Kami membuat  persediaan sekadar yang mampu. Latihan berkayuh hanya sekitar  Lekir dalam jarak 20  km.

Pada   tarikh keramat 24 April 2016, kami bergerak ke Teuk Rubiah selepas solat subuh. Sejak petang kelmarin, jentera GIANT dan  EXITWAY sudah diservis sebaiknya. Walaupun suasana masih gelap, kawasan permulaan sudah dibanjiri para peserta JMFR  yang datang dari jauh dan dekat. Kami nekad untuk  menamatkan kayuhan ini tanpa perlu menaiki lori.

kami di  tapak permulaan JMFR 2016
Berjumpa Adhwa,bekas pelajar saya yang menjadi marshal ronda
 
Bersama rakan-rakan dari MCT yang kuat semangat
Akhirnya berjaya tamatkan kayuhan 136km
Alhamdulillah, akhirnya  kami berjaya juga tamatkan kayuhan.  Saya tiba 1.45 petang, lewat 25 minit daripada Afif  Wajdiy yang  tiba lebih awal. Kami puas  hati dengan penganjuran yang dibuat oleh TNB JanaManjung. Ada 3 'Water Station'dengan polis trafik yang membantu melancarkan kayuhan peloton.
Bersama jentera kami  yang setia sepanjang 136 km

TAHNIAH, JUMPA LAGI TAHUN  HADAPAN! INSYA-ALLAH

No comments:

Post a Comment

Jejak yang ditinggalkan

JETI NELAYAN LEKIR

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ini. Saya menghargai perkongsian pendapat dan cerita di sini. Foto hiasan Pada era 80-an,...