Thursday, March 5, 2009

Juara Lima Tahun Berturut-turut


Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya. Saya menghargai perkongsian pendapat dan cerita di blog ini.


Ini adalah tanda terima kasih, penghargaan dan tahniah kepada pasukan kriket SMKBS yang berjaya mempertahankan kejuaraan buat tahun kelima berturut-turut.

Tahniah kepada Zaman (kapten), Syariman, Azman, Eksiden, Mat Donkeng, Hantok, Bubo, Zidan, Yus, Wan Hamid, Achahu, Mat Samsung, Fazwan, Syakirin dan Akhyar.

Ingatlah, untuk menang, ia lebih mudah daripada mempertahankannya.

p/s: Pengetua janji nak belanja makan.. wah..wah...wah...


9 comments:

  1. semua orang2 menang ini akan terus menang...
    kerana kita disini bukan untuk kalah.

    ReplyDelete
  2. JUARA peringkat?

    teringat satu IKLAN..
    "JADI LAH JUARA....!!"

    ReplyDelete
  3. Maksu main rounders, hmmm.. Ada sikit persamaan dengan kriket.

    Tapi saya minat polisentri, masa kcik2 lah. hehehehe..

    ReplyDelete
  4. Bro Jinggo,

    Satu daripada motivasi untuk menjadi juara ialah SAYA KE SINI UNTUK MENANG, BUKAN KALAH..

    Tapi perancangan Allah kadang kala tak sama dengan perancangan kita. Kalau kalah, kena terimalah, ada orang atau pihak yang lebih baik daripada kita.

    ReplyDelete
  5. Kak Hida,

    Tu iklan MILO!

    Untuk peringkat negeri, biasanya pemain kriket akan dipilih berdasarkan kemahiran: baller, beating, dan tak semestinya satu sekolah.

    Di Perak, johan negeri biasanya Anderson, sebuah sekolah yang 'ada nama' di Ipoh...

    ReplyDelete
  6. Salam..

    Tahniah ya cikgu..kekalkan kejuaraan itu..

    ReplyDelete
  7. aku setuju dgn pendapat ko... yg kriket sukan yg boleh dimajukan oleh org malaysia... tapi entah apasal... benda ni cam tak fofular je... bangkali pasal nampak macam elit sgt kot... mungkin kena 'rakyat'kan sikit kot

    ReplyDelete
  8. Ibnurashidi,

    Menang bukan semata-mata kerana tuah, tapi perlu ada usaha.

    Bro Shifu67,

    Kriket bukan elit, tapi sukan tak popular... Pernah main rounders tak?

    Macam tulah lebih kurang,..Tapi masyarakat lebih suka bola, takraw...

    ReplyDelete

Jejak yang ditinggalkan